2018. szeptember 13., csütörtök

Harmati Gyöngyi: Padlizsánkrém Gyöngyi módra...

Alapanyagok feldolgozásra várva...


(Saját fotóimmal illusztrálva...)
A padlizsánkrémet sokan szeretik és sokféle módon készítik is el.
Most megosztom az általam készített és szeretett diétásabb verzió receptjét.


Hozzávalók:
- 8 db közepes lila padlizsán
- 8 db szépséges kápiapaprika
- 4 db közepes lilahagyma
- só, őrölt bors, őrölt köménymag

Elkészítés:
A megmosott és szárazra törölgetett padlizsánokat megszurkálom villával és sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetem, ahol megsütöm őket. Sütés után a padlizsánok héját lehúzom és műanyag szűrőkanálban lecsepegtetem a benne lévő fölösleges folyadékot.
Közben a gáztűzhelyen a lángterelőn kettesével megsütöm a megmosott, szárazra törölgetett és villával megszurkált paprikákat is. Akkor jó, ha megráncosodik a bőre és szépen meg is feketedik.
Egy kis pihentetés után hideg víz alatt szépen lejön a paprikák bőre. Közben a hagymákat megtisztítom, apróra vágom és vízben megpárolom. A megsült padlizsánokat, kápiapaprikákat,
és a megpárolt hagymát is botmixerrel pépesre turmixolom. Összekeverem a fűszerekkel majd felforrósítom, hogy a közben kimosott és forró vízben kifőzött üvegekbe még azon forróságában bele tehessem. És természetesen a szintén kifőzött tetőkkel zártam le és még fejre is fordítottam az üvegeket, vákuum képződés céljából. Ezután már csak a szárazdunszt van hátra és kb.
2 nap múlva a kamrapolcára tehetjük őket. Pirítós kenyérre kenve szeretem a legjobban.

Pirítós kenyérre kenve...
Sül a kápiapaprika...
Padlizsánkrém üvegekbe töltve...
Sülnek a padlizsánok...

 JÓ ÉTVÁGYAT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése