2017. szeptember 17., vasárnap

Bruno Ferrero: A hercegnő...

saját fotóm. Fehér lótuszvirágok...
Készült: Hampton Court Palota, London...


Egy királynak volt egy gyönyörű és nagyon okos leánya. Sajnos egy ismeretlen betegség gyötörte. Ahogyan növekedett, úgy gyengült keze és lába, látása és hallása is csökkent. Egy öreg bölcs ember jelentkezett, hogy meggyógyítja a hercegnőt, mert ő ismeri az élet minden titkát. Az idős bölcs adott a királylánynak egy fedeles fűzfakosarat.
-  Vigyázz rá, és meggyógyulsz! – hangzott az ígéret.
A hercegnő nagyon örült, és várakozástól fűtve nyitotta ki a kosár fedelét. Amit látott, nem volt megnyugtató, sokkal fájdalmasabb volt, mint az ő esete. A kosárban ugyanis egy csecsemő feküdt fekélyes kiütésekkel, szinte reménytelen helyzetben.
A hercegnő szívében a részvét a gyerek iránt annyira megerősödött, hogy nagy elhatározásra jutott: Gondozni fogja a csecsemőt és embert nevel belőle. Ápolta, gondozta, ringatta, és kényeztette. Minden figyelmével elhalmozta, és mosolyogva öltöztette mindennap. Lázas betegségében ápolta és éjjel-nappal mellette volt. Mindez nem volt egyszerű, mert ő is hamar elfáradt.
Hét esztendő múlva valami hihetetlen dolog történt. Egy szép reggel a gyermek nevetve ébredt és elkezdett járni is. A hercegnő ölébe vette, énekelt, táncolt és nevetett örömében. Szinte megszépülve tartotta a meggyógyult gyereket a kezében. Észre sem vette, hogy ő is meggyógyult.

Bruno Ferrero,  (1943—2006) olasz író és politikus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése