2018. június 16., szombat

A teremtés ujjlenyomata...

saját fotóm: Tóparton ősszel...(H.Gy.)

„Ő szólt és meglett, Ő parancsolt és előállott.” (33. Zsoltár: 9)
Az elmúlt évtizedekben egyre több tudományos vita folyt, illetve folyik napjainkban is Földünk és a földi élet kialakulása körül. Általánosságban elmondható, hogy két álláspont ütközik ezekben a vitákban. Az egyik teória szerint a Föld és a földi élet évmilliárdok során alakult ki, magától, különböző evolúciós folyamatok eredményeképp. A másik elmélet szerint ezek kialakulásának hátterében intelligens tervezés áll.
A Biblia rögtön a legelején azt állítja, hogy Földünket Isten, azaz egy intelligens tervező teremtette. Erre utal a zsoltárige is írásom elején. Olvashatunk a Bibliában arról is, hogy ez a teremtő Jézus volt (Ján 1. fej., Kol 1,16–17, 1Kor 8,6, stb.), aki a szavával (1Móz 1,3, Zsid 11,3), a semmiből, összesen hat nap alatt (1Móz 2,1–3, 2Móz 20,11) készre, tökéletesre teremtett mindent (1Móz 1,31). Azt is megtudhatjuk, hogy Isten mindenféle élőlényt az „ő nemük szerint” (1Móz 1,20–25), azaz fajtánként teremtett, vagyis a különböző fajok nem egymásból, evolúció során alakultak ki.
A bibliai teremtéstörténetet alátámasztó tudományos bizonyítékok száma egyre növekszik, s ezekről már magyar nyelven is elérhető számos publikáció. Cikksorozatunkban ezekből a bizonyítékokból tekintünk át néhányat.
Elsőként foglalkozzunk egy amerikai fizikus professzor, dr. Robert V. Gentry megfigyelésével. Dr. Gentry kutatásai során a Föld legrégebbi kőzetének tartott gránit (prekambriumi, azaz a Föld kialakulásának legrégibb szakaszában létrejött) sötét, csillámpalának nevezett részeiben radioaktív eredetű fényudvarokat fedezett fel. Ezek a fényudvarok a polónium (Po) három különböző izotópjából kilökődő radioaktív energia lenyomatai. Az összes tudományos álláspont szerint Földünkön a gránitok kezdetben olvadt állapotban voltak, majd évmilliók alatt szilárdultak meg. Ha ez igaz lenne, akkor a polóniumok által termelt radioaktivitásnak nem lehetne lenyomata a gránitban, hiszen e polóniumok közül kettő csak nagyon rövid ideig létezik: a 214 Po 0,000164 másodpercig, a 218 Po 3,05 percig. A professzor azonban az általa elvégzett több mint százezer vizsgálat során számos esetben a fényudvarokban mindhárom polónium gyűrűit megtalálta. Ezekből arra következtetett, hogy a gránitok semmiképp sem alakulhattak ki évmilliók alatt. Ebben az esetben ugyanis egyik polóniumnak sem lehetne a nyomára bukkanni a gránitokban. Miért? Emlékezzünk vissza: a 214 Po gyakorlatilag a másodperc törtrésze alatt lebomlik. Ha a gránit évmilliók alatt szilárdult volna meg, nem találnánk meg benne sem a 214 Po, sőt még a 218 Po és a 210 Po nyomait sem. De ezek mégis ott vannak. Ebben az esetben tehát a gránitnak kevesebb mint egy másodpercnyi ideje volt a megszilárdulásra. Ez gyakorlatilag egy pillanat.
Dr. Gentry megfigyeléseiből egyértelműen következik, hogy a gránitok nem évmilliók alatt alakultak ki, hanem a másodperc törtrésze, vagy másképpen: egy pillanat alatt. Ezzel persze nem tudjuk egyértelműen bizonyítani a bibliai teremtéstörténetet, azonban a jelenleg ismert lehetőségek közül a Bibliában leírt teremtés áll legközelebb a gránitban lévő radioaktív fényudvarok kialakulásának az imént bemutatott tudományos magyarázatához.
Bővebben: http://www.youtube.com/watch?v=qlz6rIZb5BI
Fingerprints Of Creation By Dr Robert Gentry
Fingerprints of Creation is a 33 minute video detailing the evidence polonium halos offer that the Earth was rapidly formed and did not cool over millions of...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése