2023. szeptember 20., szerda

Egy apa imádsága fiára gondolva...

 


"Ó Uram, add, hogy a fiam olyan férfivá érjen, aki elég erős ahhoz, hogy tudja, mikor gyenge, és elég bátor ahhoz, hogy szembenézzen önmagával, amikor fél.
Olyan férfivá érjen, aki büszkén tartja magát, ha becsületes küzdelemben legyőzik, de alázatos és szelíd, amikor ő győz. Add, hogy gerinces legyen, és ismerjen téged.
Vezesd őt kérlek a könnyű és kényelmes út helyett, a nyomás, a nehézségek és kihívások útján. Hadd tanulja meg ott, hogy talpra álljon a viharban; hadd tanulja meg ott, hogy könyörületes legyen azokkal, akik elestek.
Bárcsak olyanná lenne, akinek a szíve tiszta, akinek magasztos céljai vannak, aki uralkodni tud magán ahelyett, hogy arra törekedne, hogy másokon uralkodjon.
Olyan, aki megtanul nevetni, de sosem felejt el sírni, aki a jövő felé halad, de sosem felejti el a múlt tanulságait.
Mindezek után, kérlek, adj neki elég humorérzéket, hogy komolyan gondolja azt, amit kell, de magát ne vegye soha túl komolyan.
Adj neki alázatot, hogy mindig emlékezzen a nagyszerűség egyszerűségére, az igazi bölcsesség nyitottságára, az igazi erő szelídségére. Akkor Atyám, el merem suttogni, hogy nem éltem hiába."
Ámen!
(Az imádságot Douglas MacArthur tábornok, második világháborús hős írta fiára gondolva, akit nagyon szeretett.)
(Forrás: Internet)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése