2022. december 11., vasárnap

Harmati Gyöngyi: LÉLEKSZIRMOK, bíztató gondolatok az év 50. hetére...

 

                                                          Árvai Márta: Virág csendélet...

Biztató gondolatok az esztendő minden napjára.... 
DECEMBER - AGAPÉ, a keresztről sugárzó világosság...


12.
"A kereszten válik láthatóvá a legjobban Isten szeretete, az AGAPÉ. Ott materializálódott. Ég és föld között, emberi testben ott függ az AGAPÉ. Nem a szögek tartják, hanem a szeretet." (Gyökössy Endre)
13.
"A szeretet örökké él, nincs kezdete, nincs vége... a szeretet révén ismeri meg az ember az Istent és emelkedik fel az égig." (Liviu Rebrenau)
14.

"Amikor az Istent elhagyta az ember, akkor a szeretetet is elhagyta. Ezért képtelen boldogan élni. Ezt az elveszett szeretetet keresi, és ha nem találja meg, be nem vallott nyomorúságában pótolni igyekszik az űrt. Amit hiányként magában hordoz, azt mással akarja helyettesíteni. A pótszerek egész raja veszi körül: alkohol, pénz, szenvedélyek, élvezetek, mámor, amelyek mind illúziónak bizonyulnak, az embert kielégíteni nem tudják, mert az embernek nem valami hiányzik az életéből, hanem valaki. Maga a szeretet, az Isten. Az ember éltető elemét hagyta el, amikor az Istent elhagyta. Láttál-e már halat szárazon? Még lélegzik, kapkod levegő után, egy darabig még kínlódik, míg végül kimúlik. Ez az ember sorsa is. Előbb vagy utóbb, öregen vagy fiatalon megfúl szeretet hiányában. Isten az embernek nem ezt a sorsot szánta. Ha kiestünk éltető elemünkből, vissza lehet kerülni oda ismét." (Visky Júlia) 
15.
"Isten irgalmas szeretete... belénk helyez valami jót önmagából, hogy gyarlóságaink, hibáink ellenére is szerethetők és elfogadhatók legyünk." (Simon András)
16.
"Egy embert szeretni azt jelenti, hogy olyannak látjuk, amilyennek Isten gondolta." (Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij)
17.
"Az önfeláldozás a fáradtságot nem ismerő áldozat; a szeretet mértéke." (Müller Péter)
18.
"Isten szeretetében az a különleges, hogy több milliárdnyi ember között is mindegyikünket meg tud ajándékozni az egyediség tudatával." (Hans-Joachim Eckstein)

Az idézeteket összeválogatta Harmati Gyöngyi, a Békesség szigete blog szerkesztője

A teljes idézetgyűjtemény az alábbi linken megtalálható:
https://abekessegszigete.blogspot.com/2021/07/harmati-gyongyi-lelekszirmok-biztato_31.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése